Vuonna 1996 iski Virvalle ja Vesalle ajatus oman yrityksen perustamisesta ja itse itsensä työllistämisestä. Eläinala valikoitui omaksi jutuksi; olihan Virva ollut pikkutytöstä asti kovin eläinrakas, ja niin pienet kuin suuremmatkin eläimet olivat vuosien aikana tulleet tutuiksi. Vähän aikaa pyöriteltiin ajatusta siitä, minkä tyyppistä bisnestä kokeilemaan lähdettäisiin, ja eläintarvikekauppiaaksi päädyttiin. ”Hyppy syvään päätyyn”, kuten Virva itse ilmaisi yrityksen perustamisaikoja muistellessaan.

Karvakorvat perustettiin Ravattulaan, vanhaan hirsitaloon, joka alkoi täyttyä eläintarvikkeista. Kun vuokrasopimus purettiin, tuli pakon edessä muutto kaupungin sisällä Hepokultaan: myymälän lietolaisia asiakkaita harmitti muutto, sillä sijainti koettiin hankalaksi, ja ajatus toisen myymälän avaamisesta Lietoon sai alkunsa. Pian aukesikin Lietoon Hämeentien varteen toinen myymälä, ja toiminta jatkui kahden toimipisteen voimin. Vuonna 2015 Hepokullan myymälästä päätettiin luopua, ja keskittää jaksaminen ja voimavarat Lietoon, kun Virvan terveydentilan kanssa käytiin vaikeaa taistelua kotioloissa. 2016 liike muutti nykyisiin toimitiloihin Kärpijoentielle.

Vuosien varrella Virva ja Vesa kokeilivat monenlaista; myös eläinten myyntiä pienen hetken ajan. Se ei kuitenkaan istunut heidän arvomaailmaansa, kun huomattiin, että osalla oli asenne ottaa pieneläimiä kovin harkitsemattomasti ja holtittomasti ja eläimiä oli vaikea myydä hyvillä mielin.  Lopulta eläinten myynti lopetettiin ja Virva ja Vesa majoittivat kaikki myyntieläimet kotiinsa.

Vuonna 2017 Sara hyppäsi bisnekseen mukaan ostaessaan osan yrityksestä. Yhteistä taustaa Saralla, Virvalla ja Vesalla ei ollut, mutta alusta asti yhteistyössä painotettiin avoimuutta ja molemminpuolista luottamusta ja reilua pelinhenkeä. Tavoitteena oli keventää Virvan ja Vesan vastuuta ja yhdistää nuoren into, näkemys ja osaaminen ja pitkään toimineiden yrittäjien valtava kokemus.

Nykypäivän työnjako on muotoutunut vakipäivä-käytännöksi: Sara on myymälässä maanantaista torstaihin, Virva tekee perjantait ja lauantait ja Vesa tuurailee tarvittaessa, vastaten myös yrityksen pyöritykseen liittyvistä näkymättömistä hommista. Saran vastuulle kuuluu mm. valikoima, tilausten tekeminen ja yrityksen kehittäminen, sosiaalinen media ja markkinointi, Virvan ottaessa vastuuta hallinnollisista ja kirjanpitoon liittyvistä töistä.

Vuoden 2022 alusta Karvakorvista on löytynyt myös trimmaus- ja pesupalvelut Saran trimmaaja-opiskeluiden myötä. Kynsienleikkuupalvelu on toiminut jo vuosia, ja viikoittain Saralla käy noin 50 koiraa hoitamassa kynnet kuntoon.

Vesa ja Virva koiransa kanssa lumisessa maastossa
Sara kahden koiransa kanssa kaupan kassalla

Sara Uusitalo

Suurella intohimolla eläimiin ja yrittämiseen suhtautuva, helposti lähestyttävä, äänekäs höpöttäjä, jolle sydämenasia on palvella jokaista eläinasiakasta yksilöllisesti ja rakkaudella.

 

Koulutus:
Hämeen ammattikorkeakoulu, Hevostalouden agrologi
Livia Paimio, eläintenhoito, trimmajan osaamisala (v.2023)
Taitotalo Helsinki, eläintenhoito, eläintenkouluttajan osaamisala

Lemmikit:
7 koiraa
-Mittelspitzit Elle ja Inna, kasvatustoimintaa nimellä Akwarellan
-Tiibetinmastiffit Hali ja Hera
-Pyreneittenkoira Hymy
-Itäeuroopanpaimenkoira Ripa
-Paimenmix Domi

3 maatiaiskissaa
Örkki, Pikku ja Esme

2 minipossua
Hulda ja Hertta

4 hevosta
-Shetlanninponi Hiisku (asuu Virvalla ja Vesalla)
-Suomenhevoset Jade ja Fiiu
-Puoliverinen Mörkö

Parasta eläintarvikekauppiaana: Ihanat asiakkaat ja keskustelut, missä saa oma into eläimiin näkyä! Se fiilis, kun saat palvelullasi ratkaistua asiakkaan murheen, tai pystyt olemaan avuksi jossain asiassa, joka mietityttää.

Nautin myös vaihtelevista päivistä joissa aina erilainen sisältö ja siitä, että omalla toiminnalla voi suoraan vaikuttaa kaikkeen (hyvässä ja pahassa, heh!).

Myös se, että saat haastaa itseäsi jatkuvasti ja kehittää osaamista koko ajan, on tärkeää. Koskaan ei ole valmis.

Vaikeinta eläintarvikekauppiaana: Taloudellisen turvallisuudentunteen saavuttaminen, ehdottomasti! Nykyinen kilpailutilanne ja maailmantilanne ylipäätään hankaloittaa kaikkea yrityksen kehittämiseen ja pärjäämiseen liittyvää.

Sara kahden koiransa kanssa kaupan kassalla

Virva Jalavikko

Pitkänlinjan eläinalan yrittäjä, jolla kokemus jos jonkinmoisista lemmikeistä. Asiakaslähtöinen ja ammattitaitoinen palveluote: lemmikkisi tyytyväisyys on sydämen asia!

 

Koulutus:
Sisätautien ja kirurgian sairaanhoitaja
Yrittäjä vuodesta 1996


Lemmikit:

1 koira, Collie Roki
2 kissaa, maine coonit Merlin ja Macy
2 hevosta, puoliverinen Riina ja suomenhevonen Särmä

Parasta eläintarvikekauppiaana:  Eläinala, joka kokonaisuudessaan melko positiivisesti virittynyt! Asiakaspalvelu, se, että saa käydä keskusteluja asioista, jotka itseä kiinnostaa (eläimet), ja myös olla apuna ja tukena vaikeissa tilanteissa kuten lemmikin kuoleman kohdatessa.

Vaikeinta eläintarvikekauppiaana: Taloudellisen tilanteen kohtuullisena ylläpitäminen, kun jollain tarvitsee itsekin yrittää elää. Kilpailutilanne yleisesti, tasapainoilu, jotta yritys pysyy elinvoimaisena.

Virva koiransa kanssa lumisessa maastossa