Kasvokuva kissasta

Kissanruoka

Kissojen ruoan laadun parantamiseen on herätty lähivuosina entistä enemmän, ja tämän takia meillä myymälässä kissavalikoima laajenee ja täydentyy uusilla tuotteilla koko ajan. Kissojen ruoansulatus on herkkä ja erityinen: niiden suolisto on hyvin lyhyt ja syljestä puuttuu tärkkelystä pilkkova entsyymi amylaasi, joten ruoansulatus sopeutuu parhaiten eläinperäiseen ravintoon. Kissan tulisi myös saada ravintoa pieninä määrinä ja usein: tutkimusten mukaan ruokailuväli ei saisi olla yli 4 tuntia.

Kissojen kuivaruokavaihtoehtoja on nykyään tarjolla runsaasti, jokaisen kissan erityistarpeisiin! Myös yleisimmät terveyshaasteet kuten virtsatie- sekä munuaisongelmat on huomioitu valikoimassa. Kuivaruoka on helppo ja yleisin käytetty kissojen ravinto.

Märkäruoka on kissoille hyvä valinta kuivaruoan rinnalle: tunnetusti kissat ovat huonoja juomaan, ja niiden tulisikin tutkimusten perusteella juoda n. 0,5dl / painokilo, ja tätä määrää harva kissa vuorokaudessa juo. Märkäruoka paikkaa juomisvajetta. Märkäruoissa on runsaasti eroja, ja laadukkaissa vaihtoehdoissa ei ole ylimääräisiä viljoja tai sokereita. Ainoana ruokana märkäruokaa täytyy syöttää melko runsaasti: onhan siitä yleisesti 60-70% vettä.

Kissojen raakaruokinta on yleistynyt viime vuosina runsaasti; se on lajityypillinen tapa ruokkia kissaa. Kissoille löytyy täysravintovalmisteita ja lisäksi mm. kanansydämet, possun sydämet, kivipiirat ja kanankaulat ovat suosittuja kissojen ruokavaliossa.

Kissalle ruoan maun lisäksi on vaikutusta muilla aistinvaraisilla asioilla; mille ruoka tuoksuu ja mille se suussa tuntuu. Nämä lajityypilliset ominaisuudet unohtuvat helpolla.