Koiranruoka

Nykyajan koiranruokintaan on monia eri tapoja, ja valtava, koko ajan laajeneva tarjonta mahdollistaa koirien laadukkaan ja monipuolisen ruokkimisen. Pyrimme myymälässämme palvelemaan asiakkaitamme yksilön erityistarpeet huomioiden, unohtamatta omistajan toiveita. Asiakkaissamme on runsaasti erityisruokavaliolla olevia koiria, joten erilaiset ruokintahaasteet ja niiden ratkominen ovat lähellä sydäntämme.

Raakaruokinnalla tarkoitetaan ruokavaliota, jossa pääasiallinen raaka-aine on raakaliha. Nykyisin raakaruokintaan on tarjolla vitamiinit ja hivenaineet sisältäviä täysravintovalmisteita, mutta monipuolisen raakaruokinnan voi koostaa myös itse, kunhan perusteisiin ensin perehtyy. Raakaruokinnalla saavutetaan usein hyviä tuloksia allergisten koirien hoidossa, ja myös nirsot koirat syövät lihaa yleisesti mielellään. Raakaruokinnalla oleva koira tarvitsee lisäravinteina tiettyjä vitamiineja.

Perinteisellä kuivaruokinnalla tarkoitetaan ruokavaliota, jossa pääasiallinen ravinto koostuu täysravinto-nappulasta. Tämä ruokintamalli on omistajalle helppo ja hygieeninen vaihtoehto, ja toimii suurimmalle osalle koirista kohtuullisesti. Nappulamerkkien ja sisältöjen välillä on kuitenkin merkittäviä eroja, eli laadukkaan ruokavalion luomiseksi on omistajan tunnistettava koiransa yksilölliset tarpeet ja valittava sopiva ruoka niiden mukaan.

50-50 ruokinta on nykyajan trendi, jossa koiraa ruokitaan kuivaruoan lisäksi osittain raaka-lihalla. Tällä mallilla pyritään nostamaan ruokavaliossa kokonaisproteiinin määrää ja monipuolistamaan ruokavaliota. Myös nirsot koirat usein syövät paremmin tällä tavalla, kuin pelkällä nappularuokinnalla.

Kotiruokavaliolla oleva koira syö kotona valmistettua ruokaa, usein ainakin osittain samaa kuin ihmiset. Tässä ruokavaliossa vitamiinien, hivenaineiden sekä riittävän proteiinin saantiin on kiinnitettävä huomiota: usein kotiruoka sisältää hiilihydraatteja enemmän kuin koira voi hyödykseen käyttää. Kotiruokavaliolla lisäravinteet ovat ehdottoman tärkeät antaa oikeassa suhteessa ja säännöllisesti.

Koira sivultapäin kuvattuna
Koira kuivaruokasäkkien päällä